Devatero, proč si v roce 2023 pořídit fotovoltaiku na rodinný dům

Uvažujete o nové fotovoltaice? Skvělá volba. Letos se totiž sešlo několik příznivých okolností ze strany státu, výrobců i dodavatelů, díky kterým bude vlastní elektřina dostupnější, levnější a z pozice investice lákavější. V BCE se nezalekneme všetečných otázek, dotací ani atypické střechy. Jsme v tom spolu!


1) Snížení nákladů na energie a finanční úspory

Fotovoltaické panely na vašem domě vyrobí elektrickou energii ze slunečního záření, což snižuje závislost na energii z elektrické sítě. Výrazně se tak zmenšují měsíční účty za elektřinu. Úsporný dům může s podporou fotovoltaiky srazit náklady na energie až o 70 %. Přesnou částku – a tím myslíme cenu fotovoltaiky i úsporu – společně probereme.

2) Zvýšení hodnoty nemovitosti

Dům s instalovanou fotovoltaickou elektrárnou má větší hodnotu na trhu s nemovitostmi. Cena domu rázem stoupne o několik stovek tisíc korun. To oceníte především při prodeji. Takové nabídky jsou vyhledávanější a prodej rychlejší.

3) Fotovoltaika s výkonem 50 kilowatt bez úředníků

Energetický regulační úřad i trable se stavebním povolením pusťte z hlavy. Díky novele vyhlášky č. 408/2015 Sb. o Pravidlech trhu s elektřinou si můžete pořídit střešní fotovoltaickou elektrárnu a přebytky v rámci komunitní energetiky přeprodávat za výhodných podmínek a sdílet s dalšími lidmi nebo institucemi. Více o prodeji přebytků jsme pro vás napsali v tomto článku.

4) Stoprocentní úspěšnost dosažení na dotaci

Takovými čísly se pochopitelně nemohou pochlubit všichni dodavatelé, ale my se díky bohatým zkušenostem s dotačními programy můžeme do realizace fotovoltaiky pustit ještě před jejím schválením. Nová zelená úsporám totiž pokrývá až 50 % ceny realizace a mnohdy dosáhne na závratných 205 tisíc korun.

5) Čistá energie pro naši budoucnost

Výroba elektrické energie díky fotovoltaické elektrárně je čistá a ekologická. I tak bují pochyby nad osudem vysloužilé fotovoltaiky. Aktuálně recyklovatelnost dosahuje neuvěřitelných 95 % a čísla se zřejmě s tím, jak postupuje vývoj technologií, budou zvyšovat.

6) Nižší doba návratnosti investice do fotovoltaiky

Na fotovoltaiku nabízíme nadstandardní záruku v délce 25 let. Na plnou návratnost vstupních nákladů, které jsou sice vysoké, ale dají se díky dotaci výrazně snížit, vám stačí zhruba pětinový čas – 5 až 6 let. Směle se tak vyrovná finanční zátěži při leasingu na auto nebo rekonstrukci bytu.

7) Dům jako nabíjecí stanice pro auto

Elektromobily se objevují čím dál častěji. Pokud se řadíte k majitelům aut budoucnosti nebo o koupi přemýšlíte, můžete fotovoltaickou elektrárnu využít k nabití svého elektroauta a značně snížit náklady. Dostanete se pod jednu korunu za kilometr jízdy, což je pouhých 30 % částky, kterou musí zaplatit řidiči vozů se spalovacími motory.

8) Stále na příjmu při výpadku

S výpadky proudu se lidé potýkají několikrát do roka. V drtivé většině případů za ně může počasí. Díky fotovoltaice s bateriovým úložištěm a správně nastavenému systému lze vybrané spotřebiče a připojení, jako je lednička, osvětlení nebo internet, zálohovat a zajistit si energii během blackoutu.

9) V BCE je zákazník na prvním místě

V BCE zajistíme vše potřebné. Stačí vyplnit poptávku a my vám zodpovíme všechny otázky, ukážeme dostupné varianty a navrhneme řešení na míru. Pokud kývnete na spolupráci, postaráme se o veškerou dokumentaci, žádosti i potvrzení. Souběžně s tím se pustíme do realizace projektu a popoženeme vyřízení dotace. Záruka je samozřejmost, pravidelný servis třešinka na dortu.